Çocuk Endokrinolojisi Uzmanımızdan Diyabet Eğitimi
19 Şubat 2018

Hastanemiz Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet binasında diyabetli çocuklara eğitim verilmektedir.

Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Semih BOLU “hastanemizde Diyabetli çocuklar ve aileler için düzenli olarak eğitim verilmektedir. Eğitimlerde Diyabetli çocuklar ve ailelerinin birbirleriyle buluşmasını sağlayarak hasta ve aile eğitimini ön plana alan bir yaklaşımla diyabet hakkında tüm sorulara yanıt verilmektedir.

Çocuk Endokrin hastalıklarında düzenli takip ve tedavi çok önemlidirÇocuk Endokrinolojisi ile ilgili hastalıkların tanısında kullanılan tüm dinamik endokrinolojik testler (büyüme hormonu uyarı testleri, şeker yükleme testi, ACTH uyarı testi ) hastanemizde yapılmaktadır.

Çocuk Endokrinolojisi poliklinik ve kliniğinde takip ve tedavisi verilen hastalık/sorunlar; büyüme-gelişme gerilikleri, boy kısalıkları, erken ergenlik, gecikmiş ergenlik, diyabet (şeker hastalığı), obezite (şişmanlık), guatr ve tiroit bezi hastalıkları, böbrek üstü bezi hastalıkları, aşırı tüylenme, adet düzensizliği, turner sendromu, kalsiyum ve kemik metabolizma hastalıkları, hipofiz bezi hastalıkları, hipoglisemi, cinsel gelişim bozuklukları, inmemiş testis, kuşkulu genital yapılardır” dedi.

Çocuk Diyabet Eğitimi:

Eğitim Günü   : Her hafta perşembe günü

Saat              : 13.00 – 14.00 arası

Eğitim Yeri     : Hastanemiz Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet binası

İrtibat Telefon: 0 416 216 10 15 (Dahili:4152)

Çocuk diyabet eğitimi, Çocuk Endokrinolojisi Uzmanımız Dr. Semih BOLU tarafından verilmektedir.