21-28 Nisan Ebeler Haftası Etkinlik ve Kutlama Mesajı
20 Şubat 2018

21-28 Nisan Ebeler Haftası Etkinlik ve Kutlama Mesajı

Ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan Ebeler Haftası olarak kutlanmaktadır. Toplumun sağlık danışmanları olan Ebeler, doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olur, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar.

Hastane Yöneticilerimiz Hastanemiz Kadın Doğum Çocuk Hizmet binasında Ebelerimizle bir araya gelerek ‘Ebeler Haftası Pastası’nı kestiler.

Hastane Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Fatih DOĞAN ‘Ebeler Haftası’ ile ilgili kutlama mesajında;

“Ebe aileden biridir. Dünyaya geldiğimizde bizi ilk karşılayan, sevgiyle sarıp sarmalayan Ebelerimizdir.

En eski meslek grubundan olan Ebelik, bireyin sağlıklı olmasını sağlayarak aile ve toplumun oluşmasında mihenk taşıdır. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, annelerin acısını dindirmeleri toplum nezdinde onları özel kılar ve gönüllerde müstesna yer alırlar.

Mesleklerinin kutsallığına inanarak, gece gündüz demeden, halkımıza büyük bir özveri, sabır, gayret ve sevgiyle hizmet eden Ebelerimizin ‘Ebeler Haftası’nı kutlar, insan sağlığına vermiş oldukları katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.