Hastanemizde Bir İlk, ’Yoğun Bakım Uzmanı’ Atandı
21 Şubat 2018

Hastanemizde Bir İlk, ’Yoğun Bakım Uzmanı’ Atandı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bu branşta ilk defa hekim atandı.

Günden güne hizmet kalitesi ile beraber bünyesindeki doktor eksikliğini gideren hastanemize birçok üniversite hastanesinde olmayan yan dal uzmanlık branşlarından olan Yoğun Bakım Uzmanı atandı.

Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Murat ERDOĞAN Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki görevine başlayarak şunları söyledi. “Yoğun Bakım Üniteleri İnsan organizmasının bir ya da birden fazla organının geçici veya kalıcı olarak yetersizliğe girmesi nedeniyle vücudun aksamış olan fonksiyonlarının; neden olan hastalık ortadan kalkıncaya kadar desteklenmesi ve bu süreç içinde hastanın hayatta kalmasına yönelik tedavi ve bakımları kapsayan, özellikle yapay solunum cihazı (Mekanik Ventilator) başta olmak üzere destekleyici ve tedavi edici cihazları kullanan, üst düzey bilgi gerektiren ünitelerdir. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yoğun bakım ünitelerinin en son teknoloji ile donatılması gurur vericidir.”

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih DOĞAN ise “ Bu dal da bir hekimin ilimize ilk defa atanıyor olmasından dolayı mutlu olduğunu, hastanemizde gerek cihaz gerek hekim bazında eksiklikleri gidermede emeği olan herkese teşekkür ederim. Hastanemiz yoğun bakım üniteleri, 24 saat süresince yaşamsal destek veren, ileri teknoloji ile donatılmış multidisipliner alanlardır. Her yatak başında yapay solunum cihazı ve monitörler yer almaktadır. Yoğun bakım üniteleri yeterli donanım ve sağlık personeli kadrosuyla hizmet vermekte ve Yoğun Bakım Ünitesinde yatan hastalara günün her saatinde tüm laboratuar testleri ve görüntüleme tetkikleri yapılmaktadır“  dedi.