Palyatif Bakım Servisi Yaraları Sarmaya Devam Ediyor
21 Şubat 2018

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Beslenme sıkıntısı yaşayan, hastalığına bağlı yatak yarası olan, solunum sıkıntısı nedeniyle solunum cihazlarıyla hayatlarını devam ettirmek durumunda kalan ve yoğun bakımdan çıkmalarına rağmen henüz evinde tedavi edilemeyecek durumda olan hastaların tedavi edildiği palyatif bakım merkezi göz dolduruyor.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan “Son derece modern ve rahatlatıcı bir görünüme sahip olan palyatif bakım merkezimizde hasta ve hasta yakınlarına ev ile hastane arasında bir ortam sunulacak şekilde dizayn edilmiş olup hastalarımızın hastane psikolojisinden çıkıp kendilerini ev ortamına hissetmeleri sağlanmaktadır. Merkezimiz palyatif bakım alanında uzmanlaşmış bir ekip ile hastalara ve hasta yakınlarına hizmet vermektedir. Merkezimiz 12 yataklı olup açıldığı günden beri 495 hastaya sağlık hizmet vermiştir” dedi.