Hastanemizde Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başladı
21 Şubat 2018

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başlatılmıştır.

Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim programı ilimizde ilk kez uygulanmakta olup, ülkemizin çeşitli illerinden hemşireler programa başvurarak ilimizde sertifikalı eğitim almaktadırlar. Sertifikalı eğitim programı 11 Eylül’de başlamış olup, 10 Ekim 2017 tarihinde sona erecektir.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Fatih DOĞAN konu ile ilgili açıklamalarda bulundu; “Bakanlığımızın sertifikalı eğitim programlarını başlatmasıyla birlikte ekibinin içinde önemli bir yere sahip olan hemşirelerin belirli alanlarda branşlaşmaları ve kendi istedikleri alanlara yönelmeleri mümkün olmuştur. Bunlardan biri de ‘Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’dır. Ameliyathaneler, ciddi ekip çalışması ve iş birliği gerektiren, özel eğitim almış insan gücünün hizmet verdiği birimler olarak ön plana çıkmaktadır. Açmakta olduğumuz bu sertifikalı eğitim programı sonucunda ameliyathane hizmetlerinde bilgi ve becerinizin artırılmasıyla birlikte, görev yaptığınız hastanelerde daha faydalı hizmetler vermeye fırsat bulacaksanız. Eğitim programımızın ilk ekibi olan sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Erdoğan ÖZ ise konu ile ilgili yaptığı açıklamalar da;“Amacımız daha kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti vermektir. Bu kapsamda ilimizi sağlıkta ilerilere taşımak için her gün bir önceki günden daha fazla çalışıp, kendimizi daha fazla geliştirmeliyiz. Hasta odaklı bakım anlayışını benimseyen misyonumuzla yorulmadan, duraksamadan çalışmalarımız sürüyor. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece hasta tedavi eden bir kurum olmayıp; aynı zamanda tıp öğrencisi yetiştiren, bünyesindeki asistanlara uzmanlık eğitimi veren bir eğitim müessesi haline gelmiştir. Bu doğrultuda yardımcı sağlık personelinin sertifikalı eğitim programı da gerçekleştirilmektedir. Yakın zamanda Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yoğun Bakım, Acil Bakım vb. bölümlerde de sertifikalı eğitim programlarına da başlanacaktır." dedi.