Adıyaman’da İlk Defa Kanser Nedeniyle Alınan Alt Dudak Yerine Fonksiyonel Kas Nakli Yapıldı.
21 Şubat 2018

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Kerim Ünal tarafından ilimizde ilk defa alt dudakta cilt kanseri teşhisi olan bir hastanın alınan alt dudağı yerine bacaktan kas dokusu nakledildi.

Adıyaman’da yaşayan 51 yaşındaki Aydın Özbek, daha önce gırtlak kanseri nedeniyle alt dudağında oluşan cilt kanseri teşhisi konulup Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Plastik Cerrahi servisinde muayene edilen hastanın, Alt dudağının tamamına yakının alınması gerektiği ve yerine bacağından alınacak bir kasın nakil edilmesini önerildi. Adıyaman’da ilk defa yapılan “Fonksiyonel Kas Nakli Operasyonu” ile Özbek’in alınan alt dudağı yerine bacaktan kas dokusu nakledildi. Hastaya uygulanan operasyonu açıklayan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr.Kerim Ünal, “51yaşındaki hastamız daha önce alt dudağında oluşan cilt kanseri teşhisi sebebiyle hastanelere başvurmuş olmasına rağmen ameliyat olamamıştır. Bize başvurdu; biz de gerekli tetkikleri yaparak alt dudağının tamamına yakının alınması gerektiği ve yerine bacağından alınacak bir kasın nakil edilmesini önerdik” diye konuştu.
Yaklaşık 3 saat gibi çok kısa bir sürede operasyonu tamamlayan Uzm. Dr. Kerim Ünal; ameliyatın başarılı geçtiğini ve eğer bir sorun ile karşılaşmazsak bu kas dokusunun ilerde işlevsel olacağını ve hastanın kendi dudağı gibi rahatlıkla kullanabileceğini belirten Ünal, şu anda hastanın durumunun gayet iyi ve sağlıklı olduğunu, nakledilen dokuda da herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

Hastane olarak önemli bir operasyonu gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan; “Hastane olarak gerek branşlarında uzman hekimlerimiz, hastane çalışanlarımız ve modern cihazlarımızla sadece Adıyaman halkına değil, bölgemize ve farklı illerden gelen hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemiz bünyesinde bir biri ardına önemli operasyonlara imza atarken son olarak 51 yaşındaki kanser hastamıza hastanemiz hekimlerinden Uzm. Dr. Kerim Ünal tarafından başarılı bir operasyon yapılmıştır. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, başarılı operasyona imza atan hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan ÖZ ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Artık ilimizde, hemen her branşta özellikli operasyonlar yapılabilmekte ve gün geçtikte şehrimizde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi artmaktadır” dedi.

Tedavi gören hastaya ve ailesine geçmiş olsun dileklerini sunan Genel Sekreter ÖZ “başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirterek bu operasyonu gerçekleştiren hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.