Kapalı Alan Korkusu Olanlara MR Çekiminde Kolaylık
28 Haziran 2018

Kapalı Alan Korkusu Olanlara MR Çekiminde Kolaylık

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde MR (manyetik rezonans) cihazlarında kapalı kalma korkusu yaşayanlara, gelişen teknolojiyle yeni çözümler sunuluyor.

Türkiye’de sadece belli merkezlerde yapılabilen anestezi eşliğinde MR çekimi, hastanemizde haftada iki gün yapılmaktadır.

MR_sessiz.jpg

Anestezi eşliğinde MR çekimi gün sayısını arttırarak verilen randevu sürelerini çok kısalttıklarını belirten Başhekim Doç. Dr. Fatih DOĞAN “ Vatandaşlarımız ortalama 15 günde Anestezi eşliğinde MR çekimi için randevu alıyorlar. Bu konuda bölgede en hızlı çekim yapan hastanelerden biriyiz. Özellik gerektiren bu çekim için hastalarımızın başka illere gitmesinin önüne geçildi. Bununla birlikte çevre illerden gelen hastalar da, bu hizmetten yararlanmaya başladılar”.

2018 yılı itibari ile toplam iki yüzün üzerinde hastaya anestezi eşliğinde MR çekimi yapıldığını aktaran DOĞAN “Çağımızın gerektirdiği tüm yenilikleri hızla bünyesine katan hastanemiz, sunmuş olduğu hizmeti daha ileri götürmek için tüm personelimiz ile birlikte büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.