Besni’de İki Fidan Birlikte Büyüyecek
20 Şubat 2018

Gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanılır bir dünya bırakmak için Kamu Hastaneler Birliği ile Besni Devlet Hastanesi öncülüğünde hayata geçirilen “Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız” projesi kapsamında hastane bahçesinde yeni doğan her bebek adına oluşturulan orman’da dikilen fidanların sertifikaları düzenlenen törenle ailelere verildi.

Besni Devlet Hastanesinde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, İl jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Besni Devlet Hastanesi Yöneticileri, sağlık çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız projesi ile Besni Devlet Hastanesi Bahçesinde yeni doğan her bebek adına bir fidan dikilerek sevgi ormanı oluşturuldu. Proje ile yeni doğan her bebeğin fidan ile birlikte büyümesi sağlanarak, çocuklara orman ve çevre sevgisinin aşılanılması hedefleniyor.

Sertifika dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Yüksel, bu proje ile amacımız, yeni doğan her nesli sağlık ve doğayla barışık bir geleceğe hazırlamak ve farkındalık yaratmaktır.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz ise, ‘’Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla omuz omuza vererek Gerger’den Sincik’e, Kahta’dan Besni’ye kadar tüm Adıyaman’da, sağlık alanındaki eksiklerimizi tespit edip bunları gidermek ve hizmet kalitemizi arttırmak için, gecemizden çaldığımız vaktimizi, gündüzümüze katarak çalıştık. Bu projelerin mimarı, geliştiricisi ve uygulayıcısı olan tüm hastane yöneticisi ve idarecisi arkadaşlarımı, Genel Sekreterlik personellerini ve sağlık çalışanlarının hepsini, ayrı ayrı kutluyor; proje destekleyicilerine de sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Bir Arap Atasözü ‘’Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir.’’ Diyor bende ‘’ Umudumuzu korumak için çevremizi korumalıyız.’’ Diyerek, Sizin Bebeğiniz, Bizim Fidanımız projesini teveccühlerinize arz ederim.’’ dedi.

Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, böyle önemli ve anlamlı bir projeyi hayata geçiren Sağlık Teşkilatı çalışanlarına teşekkür ederek, “bugün hem insanımızın yetişmesi, hem ağaç dikilmesi, hem de çevre hassasiyeti bunun birlikte yaşatıldığı bir atmosferdeyiz. Bu proje gerçekten önemli bir projedir. Bizim temel prensibimiz insanı yaşat ki devlet yaşasın”dedi.

Gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanılır bir dünya bırakmak için Kamu Hastaneler Birliği ile Besni Devlet Hastanesi öncülüğünde hayata geçirilen “Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız” projesinin anlamlı bir proje olduğunu belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “ Bu proje ile yeni doğan bebeklerimiz ve fidanlarımız birlikte büyüyecek ve birlikte yetişmiş olacaktır. Daha güzel bir çevre için, daha güzel bir Besni için ve daha güzel ve yeşil bir Adıyaman için bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.  İlimizde böylesine anlamlı ve güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için Kamu Hastaneler Birliği ve Besni Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Bir taraftan eğitim, bir taraftan sağlık ve bir taraftan da alt yapı hizmetleri olmak üzere Adıyaman’da çok önemli hizmetler hayata geçiriyoruz. Şu anda ilimizin dört bir tarafında duble yol çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarda Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanlarımızın ve İlimiz Milletvekillerinin çok büyük katkıları bulunmaktadır. Onlara şükranlarıma arz ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında çocuklar adına dikilen fidanların sertifikaları ailelere verildi.