Bağışladığı Organlar 6 Hastaya Umut Oldu
21 Şubat 2018

Bağışladığı Organlar 6 Hastaya Umut Oldu

Adıyaman’da beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 54 yaşındaki Meryem Aslan’ın organları 6 kişide hayat bulacak.

Besni İlçesi Çakırhüyük beldesinde oturan 2 erkek, 1 kız çocuğu bulunan Meryem Aslan, geçen hafta rahatsızlanınca ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Beyin kanaması geçirdiği saptanan ve yoğun bakım servisine alınan Aslan’ın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi yetkililerinin görüştüğü ailesi Meryem Aslan’ın organlarını bağışladı.

İstanbul Koşuyolu Hastanesi, Elazığ Üniversitesi ve Malatya Turgut Özel Hastanesi’nden gelen ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarında katıldığı operasyonda Meryem Aslan’ın her iki korneası Malatya, iki böbrek Malatya, karaciğer Elazığ ve akciğerleri İstanbul’daki bir hastaya nakledileceği belirtildi.

Organlar; Sağlık Bakanlığı Ambulans Helikopteri, araç ve ambulans uçak ile illere taşındı.

Organ naklinin, örnek alınması gerektiğini belirten Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Fatih Doğan,"31 Temmuz’da beyin kanaması nedeniyle hastanemize başvuran 54 yaşında bayan hastamız ameliyat oldu. Yaptığımız tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Çok değerli ailesiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda organ bBağlantıağışı için çalışmalarımıza başladık. Organ naklinin bağlı olduğumuz bölge koordinatörleriyle görüşüp dün akşam İstanbul’dan, Malatya’dan ve Elazığ’dan gelen ekiplerle sabaha doğru hastamızın organlarını alıp her iki kornea ve iki böbrek Malatya, karaciğer Elazığ ve akciğerleri İstanbul’daki bir hastaya transferleri sağlandı. Bu yıl ikinci organ nakli oldu. Organ nakli için bizlerle uyumlu şekilde görüşmelerini yaptığımız çok değerli aileler hastalarımızın şifa olacakları hastalara organlarını bağışladılar. Bu hepimize örnek olması gereken ve çok önemli bir görevdir. “dedi.

Meryem Aslan’ın eşi Ahmet Aslan ise üzüntülü olduklarını ve organ bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.