Adıyaman’da İlk Kez Posterior Ayak Bileği Artroskopisi Ameliyatı Yapıldı
21 Şubat 2018

Adıyaman’da İlk Kez Posterior Ayak Bileği Artroskopisi Ameliyatı Yapıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr.Dr. Suat Çelik tarafından ilimizde ilk defa Posterior ayak bileği Artroskopisi yöntemiyle kapalı ameliyat yapıldı.

Adıyaman’da yaşayan 47 yaşındaki E.B, sağ ayak bileğindeki aşırı ağrı şikâyeti ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Ortopedi polikliniğinde muayene edilen hastanın, sağ ayak bileğinde daha önce ayak bileği ezilmesi ve kırık sebebiyle kireçlenme olduğu tespit edildi. Adıyaman’da ilk defa yapılan ‘posterior ayak bileği artroskopisi operasyonu” ile hastamızın sağ ayak bileğindeki, aşırı çoğalan sıvı kontrol altına alındı.

Hastaya uygulanan operasyonu açıklayan Op.Dr. Suat Çelik, “47 yaşındaki hastamızı sağ ayak bileğinde şiddetli ağrı şikâyetleri ile yaklaşık olarak 2 ay takip ettik. Ayak bileğinde eskiden geçirilmiş ezilme ve kırık vardı. Kronik bir yaralanma ile ayak bileği eklemi içerisinde aşırı gerginlik ve eklemlerde bulunan sıvının aşırı çoğalması ile ağrıya sebep olan bir hadise vardı. Hastayı uzun bir süre ilaç tedavisiyle iyileştirmeye çalıştık. Ancak cerrahi dışı girişimlerin hastamızda başarılı olmaması üzerine kendisine ayak bileği artroskopisi yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Portal (küçük) denilen deliklerden kamera ile girerek ayak bileği eklemini içeriden muayene ettiklerini söyleyen Opr. Dr. Suat Çelik, “Deforme yapıları temizleyerek, eski haline getirdik. Şuanda hastamız gayet sağlıklı ve ağrısız şekilde yürüyor” şeklinde konuştu.

47 yaşındaki Emine Bulut ise yaklaşık beş ay boyunca sağ ayağında şiddetli ağrı hissettiğini belirterek, “Bir süre sonra bu ağrılara dayanamayarak hastaneye geldim. Doktorum, durumum hakkında bana bilgi vererek ilaç tedavisine başladı. Ancak ağrılarım yine dinmeyince ameliyata karar verdik. Doktorum Suat Beye çok teşekkür ederim. Ameliyatım çok başarılı geçti. Ayağım çok ağrıyordu ve yürüyemiyordum. Şimdi çok rahatım ve yürüyorum” ifadelerini kullandı