21 Mart Down Sendromu
23 Şubat 2018

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Adıyaman Down Sendromlular Derneği ve Hastane Yönetimi tarafından hastanemizde etkinlik düzenlendi.

Hastanemizde düzenlenen etkinliğe, down  sendromlu çocuklar, aileleri ve dernek yöneticileri katıldı. Down Sendromlu Çocuklar hastanede görevli Bilgi İşlem, Yönlendirme ve Güvenlik formaları giyerek vatandaşlara hastanedeki işlemlerine yardımcı olarak farkındalık oluşturdular.

Hastanenin konferans salonunda down sendromlu çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen Hastane Yöneticimiz Yrd.Doç.Dr. Fatih DOĞAN yaptığı açıklamada: “Down Sendromu hepimizin bildiği gibi 21. kromozomun 3 tane X olmasından dolayı ortaya çıkan farklılıktır. Farklı çocuk ailesi olmak zordur. Bu özel çocukların gelişimi hangi düzeyde olursa olsun diğer çocuklardan farklıdır ancak gelişim ihtiyaçları diğerlerinden farklı değildir. Bu özel çocukların en çok sevgiye ilgiye ve bizim dostluğumuza ihtiyaçları vardır.” dedi.

Daha sonra sown sendromlu çocuklar aileleri ve dernek yöneticileriyle yemek yenilerek etkinlik sona erdi.