Hastanemizde “Dünya Prematüre Günü” Etkinlikleri Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
21 Kasım 2018

17 Kasım değerli minik bebeklerimizin varlığını topluma hatırlatmak, sorunları hakkında tüm dünyada farkındalık yaratmak üzere  ‘Dünya Prematüre Günü’ olarak kutlanıyor.

Prematüre vakalarında farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen programa, hastane yöneticilerinin yanı sıra Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet TURGUT, Doç Dr.Habip ALMIŞ, Doç. Dr. İ.Hakan BUCAK, Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr.Selahattin AKAR ,asistan hekimlerimiz,diğer sağlık çalışanlarımız ile prematüre olarak doğan ve tedavileri tamamlanarak sağlıklarına kavuşan bebekler ve aileleri katıldı.

Prof.Dr.Mehmet TURGUT ve Neonatoloji Uzmanı  Dr.Selahattin AKAR tarafından hastanemiz  yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan   bebeklere yönelik  bakım ve tedavi hizmetleri hakkında konuklara bilgiler verildi. Etkinliğe katılan bir anne ise prematüre bebek bakımında karşılaşılan güçlükler ve hastanede yaşadıkları ile ilgili duygularını dile getirdi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşirelerimiz de  prematüre bebeklerin bakımı hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ayrıca bilgilendirme toplantısının arkasından bebekler ve aileleri ile birlikte  prematüre gününün sembolik rengi olan mor renkli pasta kesilerek Dünya Prematüre günü kutlandı.
prematüre3.jpg

prematüre 2.jpg