Prof. Dr. Çapan Konca hasta kabulüne başladı
27 Şubat 2024

Hastanemizde göreve başlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çapan Konca, hasta kabulüne başladı.
Hasta kabulüne başlayan Prof. Dr. Çapan Konca'nın özgeçmişi ise şöyledir:
"Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çapan Konca, 1977 yılında Siverek’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini Siverek’te tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde pratisyen hekimlik yaptı.2003 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başladı ve 2008 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı oldu. Mecburi hizmet görevini Batman Kozluk Devlet Hastanesi’nde yaptı. 2012 yılında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2016 yılında Doçent unvanı aldı. 2012 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Çukurova Üniversitesi Çocuk Yoğun bakım Bilim Dalı’nda çocuk yoğun bakımı eğitimi aldı. 2019 YDUS sınavı ile İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalında yan dal eğitimine başladı. 2021 Nisan ayında eğitime ara verip Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalındaki görevine geri döndü. 2021 yılı Kasım ayında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na Profesör olarak atandı. 2022 yılı Ocak ayı itibari ile Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü başkanı olarak görev yapmaya başladı. Aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı başkanlığı görevine de devam etmektedir.
Prof. Dr. Çapan Konca'nın 63’ü yurtdışı olmak üzere yayımlanmış toplam 81 çalışması, 2 kitap bölümü yazarlığı, kongre ve sempozyumlarda sunulmuş 73 sözlü/poster bildirisi bulunmaktadır. Bugüne kadar 4 adet Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığı tez danışmanlığı yapmış ve sonuçlandırmıştır. Ulusal kongrelerde birer adet poster birincilik ve üçüncülük ödüllerini almıştır. Prof. Dr. Çapan Konca, ulusal ve uluslararası birçok bilimsel dergide hakemlik görevi de yapmaktadır. Geçmişte Türk Tabipler Birliği, Türk Pediatri Kurumu, Milli Pediatri derneği ve Çocuk Göğüs Hastalıkları derneği üyelikleri ve bazılarında yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Doğu pediatri derneği ve çocuk acil tıp yoğun bakım dernek üyelikleri devam etmektedir. Prof. Dr. Çapan Konca evli olup dört çocuk babasıdır."