Hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme Haftası Programı Düzenlendi
03 Ekim 2022

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla annelere ve anne adaylarına anne sütünün ve emzirmenin önemi anlatıldı.

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğimizin bu haktan mahrum edilmemesi, konunun önemi ve gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Hastanemiz konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, stant açılarak anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydalarıyla birlikte anne sütünün yararı konusunda bilgi verildi. Emzirme haftası boyunca anne sütü ve emzirme ile ilgili açık kalacak stantlarda, emzirme ve bebek beslenmesini anlatan broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Eğitimin farkındalık açısından çok faydalı olduğunu belirten anne ve anne adayların etkinlikten son derece memnun kaldıkları görüldü.

Emzirme ve anne sütünün önemini vurgulayan Başhekim Doç.Dr.Fatih Doğan, "Emzirmenin desteklenmesi anne sütünün sürekliliğinin sağlanması sadece annenin sorumluluğunda değildir. Özellikle doğum sonrası süreçte annenin bedensel ve ruhsal desteklenmesi önemlidir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri “Emzirme Haftası “olarak kutlanmaktadır. Anne sütü annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediyedir, anne sütü bebeğin tüm ihtiyaçlarını içinde barındıran eşi benzeri olmayan bir kaynaktır. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini arttırır, bebeğin beden ve zeka gelişimini hızlandırır ve böylece bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmektedir. Emzirme anne ile bebeğin arasındaki bağı kuvvetlendireceği gibi rahmin toparlanıp eski haline dönmesine yardımcı olur ve doğum sonrası kanamaları azaltır. Anneyi meme kanseri, yumurtalık kanseri ve rahim kanserinden korur. Anne ve bebek dostu hastanemizde görev yapan alanında uzman sağlık personelimiz gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirmekte ve doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini emzirmeleri konusunda çalışmalar yürütmektedir." dedi.
139b71f4-4595-4ac6-9e75-528cda0714e1.jpg
e7dba3f7-5dad-456b-aba2-3814ab1e87f2.jpg