JANDARMA PERSONELİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ.
24 Mart 2022

JANDARMA PERSONELİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim birimi tarafından, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ve Adıyaman Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı personellerine operasyonlarda, patlama ya da silahla yaralanma gibi durumlarda yapılacak acil müdahaleye ilişkin eğitim verildi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen ilk yardım bilinçlendirme eğitimi programında temel ilkyardım eğitimi' kapsamında genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi ele alındı. Temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, boğulmalarda ilkyardım teknik ve uygulamaları ile hasta, yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.

Hastanemiz Ortepedi Uzmanı Dr.Ergin Tüy ile Acil Tıp Uzmanları Doç.Dr.İrfan Aydın, Doç.Dr.Umut Gülaçtı, Doç.Dr.Kasım Turgut ,Uzm.Dr. Erdal Yavuz ve  Acil Servis Sorumlu Hemşiresi Asuman Demir tarafından ilçe Jandarma Komutanlığında görev yapan 27 güvenlik görevlisinin katıldığı eğitimde Temel İlk Yardım Uygulamaları, hasta yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması, donmalar konularında ilk yardım eğitimi verdi.

Hastane Konferans salonunda üç gün süren eğitimin sonunda Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı  personellerine ilk yardım  sertifikaları verildi.