Adıyaman’da Bir İlk, Burundan Girilerek Beyin Tümörü Ameliyatı Yapıldı
11 Nisan 2018

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bir İlke Daha İmza Attı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir ilke daha imza atarak Adıyaman’da ilk defa Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sedat Doğan tarafından “Full Endoskopik Hipofiz Adenom” (Burundan girilerek beyin tümörü) ameliyatı yapıldı.

Adıyaman’da yaşayan 60 yaşındaki Ali Kurnaz, görme bozukluğu şikâyeti ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Beyin ve Sinir Cerrahi servisinde tetkikler ve incelemeler sonrasında beyninde tümöre rastlandı ve gözündeki rahatsızlığın da bundan kaynaklandığı tespit edildi. Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sedat Doğan’ın kontrolünde burundan Endoskop yardımıyla girilerek, kamera sistemiyle beyin tümörü bıçaksız ve kesiksiz olarak başarılı bir operasyonla alındı.

Hastaya uygulanan operasyonu açıklayan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler, “birçok hastanede yapılamayan ve Adıyaman’da de ilk defa yapılarak başarılı sonuç veren bu yöntem sayesinde, kafa tabanı ve hipofiz bezi tümörlerinde burundan endoskop yardımıyla girilerek kamera sistemi sayesinde ameliyatın gerçekleştirildiğini, Ameliyatın artık Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılmasıyla  hastalarımızın dış merkezlerde mağdur olmasını önlemiş olduk.” diye konuştu.

Hastane olarak önemli bir operasyonu gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Suat Çelik “Hastane olarak gerek branşlarında uzman hekimlerimiz, hastane çalışanlarımız ve modern cihazlarımızla sadece Adıyaman halkına değil, bölgemize ve farklı illerden gelen hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemiz bünyesinde bir biri ardına önemli operasyonlara imza atarken son olarak 60 yaşındaki hastamıza hastanemiz hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler ve Yrd. Doç. Dr. Sedat Doğan tarafından başarılı bir operasyon yapılmıştır. Başarılı operasyona imza atan hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.