Hastanemiz "Sağlık Turizmi Yetki Belgesi" Aldı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” Aldı.

Gerekli alt yapı çalışmalarını yaparak uluslararası sağlık hizmetlerinde faaliyet gösterebilmek için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakanlık tarafından yapılan inceleme ve teftişler sonucu ülke çapında Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesini almaya hak kazanan hastaneler arasında yerini aldı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yurt dışından ve diğer illerden gelen hastaları kabul etmeye hazır olduklarını ifade eden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, “Hastanemizde sunulan kaliteli hizmetler ile Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sağlık Turizmi ve turistin sağlığı kapsamında, alanında üst düzey bilgi ve tecrübeye sahip hekimlerimiz ve profesyonel ekibimiz ile son teknolojik imkânlar ile donatılmış 720 yatak kapasiteli Hastanemizde, üstün hizmet kalite politikamızla uluslararası hastalarımızı kabul etmeye hazırız. Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı alanında yetki belgesi alan hastaneler arasında olmaktan ve hastanemizde Uluslararası düzeyde sağlık hizmeti sunmaktan gururluyuz.” dedi.

Bu belgenin sağlık turizmi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ,“Sağlık turizminde, Türkiye’ye dünyanın diğer ülkeleriyle kıyaslandığında giderek artan talep görülmektedirDünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri olan Türkiye’nin, sağlık turizminde de üniversitelerimizin ve sağlık kuruluşlarımızın katkılarıyla üst sıralara çıkmayı planladığını söyledi. Amacımız turizm yönünden önemli bir lokasyona sahip olan ilimizi tarihi ve coğrafi zenginliklerinin yanında sağlık hizmeti alanında da uluslararası platformda önemli bir konuma getirerek ülkemizi uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olacaktır. Adıyaman Eğitim ve Araştırma hastanesinin bu yetki belgesini almasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletirim.” dedi.