Adıyaman Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Geri Dönüşüm Projesine Destek

Görüntü kirliliği oluşturan ve doğada uzun süre kaybolmayan pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için harekete geçen Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi metalden yapılan ve şişe formunda tasarlanan pet şişeleri toplama konteyneri ile pet şişeler toplanarak geri dönüşüm tesislerine yollanacak.

İlk etapta Hastane Girişi ve Acil girişine yerleştirilen Atık Pet Şişe Toplama konteyneri hem estetiğini bozmuyor hem de vatandaşlara geri dönüşüm konusunda uyarıcı görev görüyor. Geri dönüşüme kazandırılmak üzere plastik şişelerin ayrıştırılarak toplanmasını sağlayan konteyner, estetik görünümlerinin yanı sıra işlevsellikleriyle de öne çıkıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, "İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması doğal kaynaklarımızı verimli kullanarak gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hastanemizde böyle bir projeyi hayata geçirdik. Pet şişe görünümleri sayesinde vatandaşların dikkatini çeken konteyner gün içinde tüketilen su veya diğer içeceklerin plastik ambalajları atılıyor.Bir anlamda plastik atıkları kaynağında ayrıştıran uygulama sayesinde pet şişe ve ambalajlar kolayca toplanarak hem zamandan tasarruf sağlanıyor hem de çevre korunuyor. Bu sayede her ay yüzlerce kilo plastik atık çöp yerine geri dönüşüme gitmesini sağlayacağız."dedi.

• 117b36e2-8824-4728-8d3b-0e522d915bf9.jpg