Akşam Polikliniğinde MHRS Randevu Hizmeti Veriliyor
20 Şubat 2018

Hastanemiz gündüz polikliniklerde verilen MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)  randevuları 3 Nisan 2017 tarihinden itibaren Akşam Polikliniğinde de uygulamaya başlıyor.

Akşam Polikliniği için MHRS’den randevu 17.00-19.00 saatleri arasında oluşturulmaktadır.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Fatih DOĞAN konu hakkında;

Türkiye’de uygulanmakta olan (MHRS), AB’’nin kabul ettiği 20 temel kamu hizmetlerinden biridir.MHRS; kamu hastanelerinde ve bağlı sağlık kurumlarında dağınık halde uygulanan randevu sistemlerini merkezileştirmiştir. Aynı zamanda kamu hastanelerinin randevu sistemlerini bir merkezden yöneten dünyadaki ilk ve tek sistem olma iddiasını taşımaktadır.

MHRS’’nin temel hedefi hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırıp, hastane ve poliklinik önlerindeki kalabalıkları azaltarak herkes için daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlanmasıdır. Amaç vatandaşların kendi zamanlarını doğru yönetmeleridir.

Hastanelerde kaynak kullanım ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle sağlık hizmetlerinde verim ve kalitesinin artırılmasıyla MHRS verileri sayesinde sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktır.

Hastanelerdeki hekim iş gücünün etkin kullanımını sağlamaktır.

Hastanemizde gündüz poliklinik saatlerinde verilen MHRS randevuları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın memnuniyetlerini arttırmaya yönelik olarak ‘Akşam Polikliniğinde de bu hizmeti sunmaya karar verılmiştir. Hastanemizde bu uygulama 3 Nisan 2017 tarihinden itibaren verilmeye başlayacaktır.

Vatandaşlarımızın memnuniyetine yönelik yapmış olduğumuz uygulamaların artarak devam etmesi; vatandaşlarımızın verilen randevudaki muayene olma saat aralığına uymaları önem arz etmektedir. Böylece diğer hastalarımız mağdur olmayacak, bu durum görevli Hekim ve personelimizin daha iyi hizmet sunmalarını sağlayacaktır” dedi.