Anestezi Uzmanı Dr. Ruslan ABDULLAYEV’den Akademik Başarılar
09 Nisan 2018

Anestezi Uzmanı Dr. Ruslan ABDULLAYEV’den Akademik Başarılar
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ruslan ABDULLAYEV son yıllarda yaptığı akademik çalışmalar ile başarılara imza attı.
Dr. ABDULLAYEV, 2017 yılında basılan ve anestezide önemli bir kaynak olan, “Anestezi Kılavuzu” kitabının çeviri editörlüğünü yaparak Türk bilim dünyasına katkı sağlamıştır. Klinik anesteziyoloji için pratik hızlı referans kılavuz olan kitap ameliyathane ve yoğun bakım için iyi bir kaynak olarak kabul edilmektedir.

Ruslan ABDULLAYEV Ocak 2017 tarihinde yapılan TARD-YEK Ulusal Yeterlik II. Basamak sınavında başarılı olmuştur.

Adıyaman’da 2016 yılında yapılan Klinik Toksikoloji Derneği  10. Zehirlenmeler Geliştirme Kursu Programında organizatör olarak görev yapmıştır.
Eylül 2015’te İstanbul’da yapılmış olan Avrupa Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım diploması 1. Basamak (EDAIC I) sınavını Türkiye adayları arasında birinci olarak tamamlamıştır. Bu başarıdan dolayı Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği tarafından Kutay Akpir ödülünü almıştır.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği’nin Ekim 2014 tarihinde Ankara’da düzenlediği 48. Ulusal Kongresi’nde E-Poster Yarışmasında “Akut Respiratuar Distress Sendromlu Hastada İnterventional Lung Assist Uygulaması” başlıklı çalışması ile  Dr.Kuşderci, Dr.Sabuncu ile birlikte Dr. Abdullayev “Birincilik Ödülüne” layık görülmüştür.
Hastane Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Fatih DOĞAN “yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Uzm.Dr. Ruslan ABDULLAYEV’i tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.