Adıyaman’a İlk Defa Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Atandı
22 Şubat 2018

Adıyaman’a İlk Defa Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Atandı

Adıyaman’a tarihinde ilk kez Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı atandı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanan Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doç. Dr. Selim Dereci hasta kabulüne başladı.

Hasta muayeneleri Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet binasında (Pazartesi-Salı-Çarşamba-Cuma) Endoskopi işlemleri ise Merkez Bina Endoskopi Ünitesinde (Perşembe) yapılmaktadır.

Çocuk Gastroenterolojisi; sindirim sistemi, mide, ince barsak, kalın barsak (kolon) ve makat bölgesi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, safra kesesi ve yolu hastalıkları, pankreas hastalıkları ile karın duvarı hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.

Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doç.Dr. Selim Dereci “Adıyaman’da görev yaptığım için çok mutluyum. Çocuklarımızın teşhis ve tedavilerini burada yapacağız. Bundan sonra hastalarımızın başka illere gitmesine gerek kalmayacak” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Yöneticisi Doç.Dr. Fatih DOĞAN “Hastanemiz Bölge Hastanesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bir çok üniversite hastanesinde bile bulunmayan branş bazındaki hekimler hastanemizde görev yapmaktadır. Son olarak ilimize ilk defa atanan Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı ile hekim eksikliklerimiz tamamlanıyor. Vatandaşlarımız artık bu alanla ilgili başka illere gitmesine gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.