Hastanemizde Bir İlk Daha "Hidrosefalı Ameliyatı"
07 Mayıs 2018

hidrosefalıameliyatı.jpg

Hastanemizde Bir İlk Daha "Hidrosefalı Ameliyatı"

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir ilke daha imza atarak Adıyaman’da ilk defa Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler, Yrd. Doç.Dr. Ş. Cem Yücetaş ve Opr. Dr. Can Sarıca tarafından “Hidrosefali” (Endoskop ile beyin içine girilerek su toplama) ameliyatı yapıldı.

Adıyaman’da yaşayan 15 yaşındaki bayan hasta, baş ağrısı şikâyeti ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Beyin ve Sinir Cerrahi servisinde tetkikler ve incelemeler sonrasında beyinde suya rastlandı ve baş ağrısı rahatsızlığın bundan kaynaklandığı tespit edildi. Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler, Yrd. Doç.Dr. Ş.Cem Yücetaş ve Op. Dr. Can Sarıca’nın kontrolünde beyine Endoskop yardımıyla girilerek, kamera sistemiyle beyindeki su başarılı bir operasyonla alındı.

Hastaya uygulanan operasyonu açıklayan Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler “Bu yöntem ilk kez 1923 yılında başarılı bir şekilde uygulanmış olsa da, yaygın kullanıma geçmesi 90’lı yılları bulmaktadır. Ülkemizde de son zamanlarda giderek yaygınlaşmaktadır. Doğru hasta seçimi ile birlikte birçok hidrosefali hastası bu yöntem ile şantlara bağımlılıktan kurtulmuştur. Bizim de hedefimiz bu tedaviyi başarılı bir şekilde uygulayıp sadece Adıyaman’daki değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok çocuğu şant ihtiyacından kurtarmaktır. İlk başarılı ameliyatımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Emeği geçen Yrd. Doç. Dr. Ş.Cem Yücetaş,  Op. Dr. Can Sarıca ve tüm hastane yönetimine teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.

Hastane olarak önemli bir operasyonu gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Başhekim Doç. Dr. Fatih Doğan, “Hastane olarak branşlarında uzman hekimlerimiz, hastane çalışanlarımız ve modern cihazlarımızla sadece Adıyaman halkına değil, bölgemize ve farklı illerden gelen hastalarımıza da hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemiz bünyesinde birbiri ardına önemli operasyonlara imza atarken son olarak 15 yaşındaki hastamıza, hastanemiz hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler,  Yrd. Doç. Dr. Ş.Cem Yücetaş,  Op. Dr. Can Sarıca tarafından başarılı bir operasyon yapılmıştır. Başarılı operasyona imza atan hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

• 1-bc_mart2018.jpg
  • 2-bc_mart2018.jpg