Organ Bağış Standımız Adıyaman Park AVM’ de Kuruldu
23 Mayıs 2018

Organ Bağış Standımız Adıyaman Park AVM’ de Kuruldu

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organ bağışı konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmak amacıyla Adıyaman Park Alışveriş Merkezi’nde bilgilendirme standı açtı.

Organ Bağış Birimimiz, organ bağışı konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmak amacıyla Adıyaman Park Alışveriş Merkezi'nde bilgilendirme standı açtı.

Adıyaman Park Alışveriş Merkezine kurulan stantta, vatandaşlar organ bağışı konusunda bilgilendirilerek, organ bağışının önemi anlatıldı. Yapılan bilgilendirme sonrasında 43 vatandaş organ bağışında bulundular.

Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Adıyaman Park AVM içerisinde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağışı Birimi olarak Organ Bağışı Standı kurduklarını belirten Başhekim Yardımcısı ve Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Burhan Dost, “Organ bağışı üzerinde durulması gereken çok hassas ve hayati bir konu, maalesef ülkemizde bu konuda ciddi bir bilgi kirliliği mevcut, Beyin ölümünü tam anlayamamaktan, vücut bütünlüğünün bozulacağından korkmaktan ve dini-kültürel-sosyal nedenlerle organ bağışından kaçınılıyor. Aslında Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda açıklamalar yapıp sıkça organ bağışının caiz olduğunu anlatıyor. Siz organ bağışı yapsanız bile öldüğünüzde aileniz onay vermezse organlarınız alınamıyor. Bu yüzden yalnızca gidip imzalamak yetmiyor. Aileler organ kime bağışlanacak, cenaze gecikecek mi gibi korkular yaşıyor. Bu yüzden bu konuda insanların bilgilendirilmesi ve vefat esnasında buna göre davranması gerekiyor. Organ bağışı yapan donörlerin cenazelerinin tam tersi önceliğe alınarak daha çabuk defnedildiğini ekleyen Dost, Adıyaman Park AVM içerisinde kurduğumuz standı ziyaret ederek desteklerini esirgemeyen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kaya, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kaplan, Başhekim Doç.Dr. Fatih Doğan, Organ Bağış koordinatörü Fikriye Kaplan, Fahri Yıldız ve Adıyaman Park AVM yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

• 180017da-fcd9-402f-a748-e1e526dc5549.jpg
  • 6fd17f0e-60d0-45b2-96b7-bedd8854bfb1.jpg