Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yetki Belgesi
28 Haziran 2018

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yetki Belgesi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 'Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi' almaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 'Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki' belgesi verildi. Uygulanacak sertifikalı eğitim programıyla, yoğun bakım ilkeleri konusunda etkin, verimli, bilgi, beceri ve donanımına sahip olan, bunları çalışma alanlarına yansıtabilen hemşirelerin yetiştirilmesi ve profesyonel başarılarının belgelendirilmesi amaçlanıyor.

sertifikabelgesi.jpg

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Fatih Doğan, bölge hastanesi konumunda bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanemize verilen yetki belgesi doğrultusunda bundan sonra Eğitim ve Araştırma Hastanemizde düzenlenecek Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı ile katılımcılara sertifika verilecektir.

Başhekim  Doğan, “Yoğun bakım hemşireliği eğitimi ile koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşirelerinin yetiştirilmesi sağlanmaktadır” dedi.