Hastanemizde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi
22 Şubat 2019

Hastanemizde  Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Hastanemizde UMKE, 112 Acil Sağlık, AFAD, İtfaiye, Jandarma ve Emniyet  Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen deprem tatbikatında olası bir depremde hastaların nakli ve depremde yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

Senaryo gereği birinci derece deprem kuşağında Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yer alan Adıyaman Sincik ilçe merkezinde 6.4 şiddetinde yaşanan depremde ilk olarak hastanede bulunan hastaların tahliyeleri gerçekleştirildi. Hastaların tahliye edilmesi sonrası UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından getirilen yaralı depremzedelere hastane bahçesinde kurulan sağlık çadırlarında sağlık ekipleri tarafından müdahaleler yapıldı. Senaryo gereği hayatını kaybeden bazı depremzedeler ceset torbalarına konularak bahçede morg olarak ayrılan yerlerde muhafaza edildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve hastanede hayatını kaybeden bazı depremzedelerin yakınlarıysa hastane yönetimine saldırdı.

Senaryo gereği gerçeği aratmayan saldırıda, 3 kişi güvenlik görevlileri tarafından elleri kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, “UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık, Jandarma ve Emniyet ekipleri ve hastanenin ilgili birimlerinin koordineli çalıştığı bir tatbikat. Ekipler kendilerine verilen rolleri etkin ve aslına uygun bir şekilde icra etti. Tatbikatlarda ki amaç afet anında hareket ve olaylara müdahale etme kabiliyetimizi artırmaktır. Bir taraftan enkaz altında kalan hastalar kurtarıldı., bir taraftan çıkan kimyasal maddeye maruz kalan vatandaşlarımıza AFAD ve UMKE ekipleri tarafından müdahale edildi, hastanemizin KBRN Ünitesinde dekontaminasyonu yapılarak tedavi altına alındı. çıkan yangınlara itfaiye ekiplerince gerekli müdahalenin yapılıp insanların kurtarılarak sağlıklı bölgelere nakillerinin gerçekleştirilmesi sağlandı” ifadelerini kullandı.

TATBİKAT 2.jpg
TATBİKAT 1.jpg