04 Kasım 2019

9-11 Ekim tarihlerinde 3 gün sürecek olan Türkiye Afet Müdahele Planı (TAMP) Tatbikatı öncesi Hastanemizde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Fatih Doğan "TAMP'ın asıl amacı; afet ve acil durumlar öncesi kurumların kendi uzmanlık alanları ile ilgili olası afet ve acil durumlarda riskleri azaltmak, afet sırasında kriz yönetiminde bulunmak ve afet sonrasında yapılacak iyileştirme çalışmalarına etkin bir şekilde katılımlarını sağlamaktır.

Doğan,Afet Müdahale Planının amacının;  afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rolleri ve sorumluluklarını tanımlamak, olası afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek olduğunu ifade etti.