ÖZEL HAREKATÇILARA ACİL MÜDAHALE EĞİTİMİ VERİLDİ.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim birimi tarafından, Adıyaman Jandarma Özel Hareket (JÖH) personeline operasyonlarda, patlama ya da silahla yaralanma gibi durumlarda yapılacak acil müdahaleye ilişkin eğitim verildi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen ilk yardım bilinçlendirme eğitimi programında temel ilkyardım eğitimi' kapsamında genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi ele alındı. Temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, boğulmalarda ilkyardım teknik ve uygulamaları ile hasta, yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.

Hastane Konferans salonunda iki hafta süren eğitimin sonunda 23 Jandarma Özel Harekat personeline sertifikaları törenle verildi.

Törene Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Fatih Doğan, Adıyaman İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Gökhan Türköz, Hastane Yöneticileri ve askeri personeller katıldı.

Törende konuşan Hastane Başhekimi Doç.Dr.Fatih Doğan, "Bazen başımıza talihsiz kazalar gelebiliyor ya da bir anda olmadık sağlık problemleri ile karşılaşabiliyoruz. Her an karşılaşabileceğimiz olumsuz olaylarda ilkyardım uygulamak hayati önem taşımakta. Jandarma personeline temel ilkyardım eğitimi vererek kişinin beyninde gerçekleşebilecek hasarları en aza indirgeyerek, sağlık ekibinin geleceği ana kadar korumak istiyoruz” diye konuştu.

Her doktor bir asker gibi yetişiyor ama her asker bir doktor gibi yetişemediğini dile getiren İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Gökhan Türköz, " Ancak bizim arazide operasyonlarımızda görevlerimizde  her zaman yanımızda bir doktora ihtiyacımız var.Çünkü görevimizin getirdiği tehlikelerden dolayı başamıza ne zaman ne geleceği kestirilemiyor.Yanımızda her zaman bir doktor götüremeyeceğimiz için arkadaşlarımızın belirli yeteneklere sahip olması gerektiğini başhekimimize anlattım sağ olsun başhekimimizde elinden gelen bütün imkanları bize sağladı. Bu bir ilk aşamasıydı bundan sonra eğitimlerin devamı diliyorum. Bize bu konuda hiçbir desteğini esirgemeyen hastane başhekimimize ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum."dedi.