ADIYAMAN'DA KAPALI KANSER AMELİYATLARI İLE HASTALAR ŞİFA BULUYOR.

ADIYAMAN'DA KAPALI KANSER AMELİYATLARI İLE HASTALAR ŞİFA BULUYOR

Adıyaman'da ilk defa kapalı yöntemle kapalı (laparoskopik) yöntemle kolon kanseri ameliyatı yapıldı.

Adıyaman da yaşayan 78 yaşındaki  Sıdıka E. adlı hasta şiddetli karın ağrısı ve kabızlık şikayeti ile  hastaneye başvuran hasta yapılan fiziki muayene ve görüntüleme yöntemleri ile sol kolon kanseri teşhisi konuldu.  Bu hastamız hastanemiz Gastroentroloji  Uzmanı Op.Dr. Cihan Gökler  ve Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Sabri Özdaş tarafından tamamı kapalı yöntemle laparoskopik yöntemle ameliyat edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Gastroentroloji Cerrahı Op.Dr.Cihan Gökler "Hastanemize şiddetli karın ağrısı ve kabızlık gibi sorunlarla başvuran ileri yaştaki hastamız yaptığımız bu ameliyatla sağlığına kavuşarak ameliyat sonrasını da konforlu bir şekilde geçirerek taburcu edilmiştir.  Bu yöntemle yapılan ameliyatlarda hastalar daha kısa sürede ve açık cerrahiye kıyasla daha kaliteli bir süreç geçirerek sağlıklarına kavuşarak şifa ile taburcu ediliyor. Kapalı teknikle yapılan bir çok kanser hastalarının günümüzde tedavi edici etkinliği açık teknikle yapılan ameliyatlardan farklıdır ve dünyada da kapalı yöntemler tercih edilmektedir.Bunun yanında kapalı yapılan ameliyatların ameliyat sonrası daha az ağrı, erken ayağa kalkma, yara enfeksiyonun daha az olması , solunum sıkıntısının daha az görülmesi ve kemoterapiye erken başlama gibi avantajları vardır.İlimizde Gastroentrroloji Cerrahisi Kliniğinde endoskopik girişimlerin yanı sıra yemek borusu kanseri,mide kanseri,kalın bağırsak kanseri,safra yolları ve karaciğerin cerrahi hastalıkları ile ilgili ameliyatların yanında obezite ameliyatları, kapalı fıtık ve dalak ameliyatlarının çoğunu kapalı yöntemle gerçekleştirerek hastalarımıza hizmet vermekteyiz." dedi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan ise " Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastalarımızın il dışına ya da başka illere giderek mağdur olmaması adına  kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Hastanemizde cerrahi bölümlerde kapalı yöntemlerle yapılan ameliyatlar ile hastalarımız şifa bulmaktadır. Ülkemizde sayısı az olan branşlardan biri olan Gastroentroloji Cerrahının ilimizde görev yapması bizim için ve vatandaşlarımız için büyük bir kazançtır.Hastalarımız bu bölüme alo 182 ve MHRS randevu sistemini kullanarak randevu alabilirler.Bu ameliyatı gerçekleştiren hekimlerimizi tebrik ediyor meslek hayatlarında başarılar diliyorum ." diye konuştu.