Hastanemiz Başhekimi Doç.Dr.Fatih Doğan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Bugün 3 Aralık Engelliler günü. Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir.

Kişinin hayatında yaşam şartlarını zorlayan engelleri; doğuştan, kaza sonucu ya da hastalıklar sonucunda oluşabilen duyusal, zihinsel ve bedensel olabilmektedir.

Birlikte yaşadığımız engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Engellilerimize bir engelli adayı olduğumuzu bilerek, empati kurarak yaklaşmalıyız.

Onların haklarını almalarını, haklarını kullanmalarına engel olmayarak yapabiliriz. Engelli vatandaşlarımız için ayrılan yerleri ihlal etmeden, saygı çerçevesinde huzurlu bir yaşam sürdürmelerine destek olmalıyız.

Fırsat verildiğinde çalışma hayatının her alanında gösterdikleri başarılar gün geçtikçe artmaktadır.

Bu duygu ve düşüncenin toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlığın artmasına vesile olması temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.