ADIYAMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE 7 YENİ UZMAN HEKİM HASTA KABULÜNE BAŞLADI.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Fatih Doğan, 7 yeni doktor ataması gerçekleştirildiğini açıkladı.

Son dönemde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine Çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Güneş Işık, Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Rojan İpek, Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Levent Korkmaz, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Serkan Akış, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Murat Ayhan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Orhan Fahri Demir ve Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Dr. Velat Çelik olmak üzere 7 doktor hasta kabulüne başladı.

Göreve başlayan hekimler ile birlikte Adıyaman'da ilk kez Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı hizmet vermeye başladı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başlayan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Dr. Velat Çelik, " Hastanemizde çocukluk yaş grubunda ortaya çıkan alerjik hastaların tanı, takip ve tedavisi çocuk alerji hekimimiz tarafından yapılacaktır. Alerji, bağışıklık sisteminin temelde zararsız olan alerjenlere aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkmakta olup çocuk alerjisi ise bu hastalıkların çocukluk döneminde ortaya çıkan türüne verilen isimdir. Polikliniğimizde, alerjik sebeplerden dolayı ortaya çıkan çocukluk dönemi hastalıklarının tanı, teşhis ve tedavisinde görev almaktadır. Çocuk alerjisi biriminin kapsamında yer alan hastalıklar, ( Bronşiyal astım, Alerjik nezle, Alerjik rinit, Atopik dermatit, (Egzama) Ürtiker (Halk arasında kurdeşen olarak bilinir), Ağır alerjik reaksiyonlar (Anafilaksi), Besin alerjileri (Deri alerjileri, bağırsak alerjileri gibi), Böcek alerjileri, İlaç alerjileri) Bu hastalıklar ciltte kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı, burun akıntısı, nefes darlığı, hırıltılı nefes alma, ishal, karın ağrısı, kusma, kuru öksürük, dışkıda kan ya da mukus gibi belirtilerle ortaya çıkabilmektedir. Polikliniğimiz ise bu belirtilerin anlaşılıp gerekli test yöntemlerini kullanarak hastalığın teşhis edilmesinde görev almaktadır. Bu esnada hastadan kan testi, provokasyon testi, deri testi veya solunum fonksiyonu testleri isteyebilmektedir. Hastanemizde şu anda deri prik testleri, besin ve ilaç provokasyon testleri, ilaç ve besin yama testleri, kandan alerji testleri (spesifik IgE), solunum fonksiyon testleri yapılabilmektedir. Hastalık tanısı konulduktan sonra hastalığa uygun tedavi başlanabilmektedir. Başta arı alerjisi ve polen alerjisi olmak üzere, testleri ve kliniği uygun çocuklara immünoterapi (alerji aşısı) yapılabilmektedir." dedi.

Uzm.Dr. Velat Çelik, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığını 2007-2011 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Yaklaşık beş yıl Adıyaman ilinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. 2016-2019 tarihleri arasında Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları yan dalını Trakya Üniversitesinde tamamlayarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan ise "Hastanemize yeni doktor atamalarının son derece sevindirici bir gelişme, Adıyaman’a ilk defa Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı ve Çocuk Nefroloji Uzmanı atanmasının ardından hastanemizdeki uzman kadromuzu daha da güçlendirdik. Sağlık Bakanlığı’nın sağlıktaki politikasını en verimli şekilde Adıyaman’a yansıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son yılların en hızlı gelişen kurumlarının başında olan sağlık alanı, gün geçtikçe yeniliklerinin çıtasını yükselterek, il dışına sevk olayını da bitirme çabasıyla kadromuza yeni takviyeler yaparak, yeniliklerin öncüsü haline gelerek, kararlılıkla Adıyaman halkına hizmet etmek için mücadele içindeyiz. Bu atamaların yapılmasında katkıları olan sayın Valimiz Mahmut Çuhadar, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın başta olmak üzere Adıyaman Milletvekillerimize ve emeği geçen tüm bürokrasimize teşekkür ediyorum. Hastanemize hasta kabulüne başlayan hekimlerimize çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.