1 YILDA 11 BİN HASTA EVDE SAĞLIK HİZMETİ ALDI
24 Mart 2022

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi son bir yıl içerisinde binlerce hastaya ulaşarak gerekli tedavilerini evde gerçekleştirdiler.

Evde sağlık hizmetleri ekiplerinin bakımlarını yaptıkları hastaları Başhekim Doç.Dr. FatihDoğan'da evlerinde ziyaret ederek onlarla yakından ilgileniyor. Başhekim Doğan, hasta ve hasta yakınlarıyla da diyalog halinde olarak evde tedavisi gerçekleşen hastaları yerinde takip ediyor.

Adıyaman'da evde yatağa bağımlı yaşayan yada yaşlı olan bireylerin tedavi ve sağlık hizmetlerini evde yapmak için oluşturulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, 2021 yılı içerisinde 4 bin 536 hastaya ulaşıp 10 bin 932 ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret kapsamında birimde çalışan doktor ve sağlık personellerihastaların koruyucu sağlık,muayene,tanı, tedavi, rehabilitasyon,pansuman,enjeksiyon ve tetkikleri ile beraber konsültasyon işlemleri gibi hizmetleri yerine getiriyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri İl KoordinatörüDr. Burcu Şahin, "Biz Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak Adıyaman merkez ve köylerinde yatağa bağımlı, yaşlı ve yarı bağımlı olan hastaların evde sağlık hizmetlerini yapmaktayız.Son bir yıl içerisinde 4 bin 536 hastaya ulaşarak onların gerekli tedavilerini evlerinde gerçekleştirdik,ayrıca bu hastalarımıza ve sistemimizde kayıtlı olan kişilere 11 bin civarında ziyaret gerçekleştirerek sağlık hizmetinin ardından onların takibini yaptık.Bu ziyaretlerimize çoğu zaman Başhekimimiz Doç.Dr.FatihDoğan'da eşlik ederek hastalarla yakından ilgileniyor.Başhekimimizi ve bizleri evlerinde gören hastaların moralleri üst seviyeye çıkıyor."dedi.

Evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşları evlerinde ziyaret eden Başhekim Doç.Dr.FatihDoğan,"Hastane bünyesinde kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak Merkez ve köylerimizdeki ihtiyaç sahiplerineulaşıyoruz. Hastalarımızın tedavilerine ve rahatsızlıkların takibine kadar her türlü sağlık hizmetiyle hemşerilerimize destek olmaya gayret ediyoruz. Zor ve sıkıntılı zamanlarda her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.Tüm hastalarımıza şifa, büyük bir özveri ile çalışan Evde Sağlık Hizmetleri Birimimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum "ifadelerini kullandı.

F1.jpg